• bluegrass-musiikki
  • Bluegrass-instrumentit
  • Suomalaiset yhtyeet
  • Bluegrass-klubi ja jamit
  • SBMY r.y.
  • Linkit

Suomen bluegrass-musiikin yhdistys r.y.

SBMY r.y. on perustettu 1993 edistämään ja tekemään tunnetuksi bluegrass-musiikkia Suomessa. Näiltä sivuilta löydät tietoa bluegrass-musikista sekä suomalaisista yhtyeistä. Tarkastele näitä sivuja lähemmin ja ota suunta kohti lähimpiä jameja. Bluegrass-musiikkia on soitettu Suomessa yli 30 vuotta. Mikäli sinulla on näitä sivuja tai bluegrass-musiikkia koskevaa asiaa ota yhteyttä webmaster[at]bluegrass.fi


The Finnish Bluegrass Music Association

The Finnish Bluegrass Music Association has been established in 1993. It’s goal is to promote Bluegrass music in Finland and present it to new audiences who are not aware of this fine acoustic music.

Bluegrass music is like going to school.
When you learn Bluegrass, you can play a lot of music.
– Bill Monroe

The term 'bluegrass' describes the hot string-band style
pioneered by Kentuckian Bill Monroe, which blends
old-time country music with blues rhythms
and jazz-influenced improvisation.
– Mel Bay

Bluegrass-workshop

Kurssilla saat opetusta bluegrass-musiikin parissa ja yhtyesoitossa pienryhmässä. Toimelan bluegrass-workshop on täydellinen paikka perehtyä bluegrass-musiikin soittoon. Kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin. Jokaisen yksilöllinen taitotaso huomioidaan. Tarvittaessa mahdollisuus laajempaan opastukseen tiettyyn soittimeen perehtyneen henkilökohtaisen opettajan ohjauksessa.

Aiheet:
Bluegrass soolosoitto ja säestys, yhtyesoitto, bluegrass-laulu ja harmoniat

Soittimet:
Soveltuvat soittimet ovat banjo, kitara, mandoliini, viulu ja dobro. Kitaran tulee olla akustinen teräskielinen ja sitä soitetaan plektralla. Banjo voi olla bluegrass-banjo tai old-time banjo (ei nelikielinen tenoribanjo). Mandoliini on amerikkalaista mallia (ei italialainen pyöreä kupuinen). Dobro eli resonaattorikitaraa soitetaan metalliputkella ja siinä on tähän tarkoitukseen korotetut kielet.

Osallistumisvaatimukset:
Vähintään perussointujen tuntemus ja välttävä taito säestää soinnuilla. Skaalojen ymmärtäminen on hyväksi. Nuotinlukutaitoa ei tarvita.

Paikka:
Snelmannin Ala-aste, Punavuorenkatu 8-10, 5 krs, musiikkiluokka

Aika:
Perjantaisin klo 18 – 19.30

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
webmaster@bluegrass.fi

Tule ja tutustu bluegrass-musiikkiin. Bluegrass on eurooppalaisen akustisen musiikkiperinteen ja amerikkalaisen bluesin ja hillbillyn fuusio, jossa on aitoa pelimannihenkeä. Se on elinvoimainen ja uusia suuntiakin hakeva tyyli. Bluegrass-musiikki ei rajoitu vain kolmen soinnun kappaleisiin vaikka se joskus siltä kuulostaakin. Bluegrass vaatii tiukkaa tekniikkaa ja tarkkaa rytmitajua sekä yhteensoittotaitoa. Bluegrassista kiinnostuneelle harrastajalle tämä voi aluksi tuntua ylivoimaiselta, mutta on kuitenkin perusteellinen koulu bändissä soittamisen alkeisiin.

Palsta 2

Facebook-sivut

Aktiivinen keskustelu on aikojen myötä siirtynyt yhdistyksen facebook-sivulle.


Bluegrass-foorumi

Bluegrass Forum


Toimela bluegrass-workshop

Syys- ja kevätlukukauden aikana perjantaisin.

Kurssilla saat opetusta bluegrass-musiikin parissa pienryhmässä.


Suomalainen bg- diskografia

Finnish Bluegrass Discography


European Bluegrass Pioneer

Tom Kuchka, 1938-2000


Suomalaista kantria ja bluegrassia Ylen arkistoista vuosien varrelta

YLE Elävä Arkisto


Bluegrass internetradio

Netistä löytyy nykyisin kaikenlaisia radiokanavia, mutta yksi parhaista on kaikkien bluegrass-kanavien äiti WAMU www.bluegrasscountry.org


Vakavaa huumoria!

SBMY:n oma old time/bluegrass nimigeneraattori.