juliste | esittely | esiintyjät | takaisin


BAND'O
Jemina, Selina ja Seppo Sillanpää ovat esittäneet folkia, old time-ja bluegrass-musiikkia triona jo 90-luvun puolivälistä lähtien. Kolmella USA:n kiertueellaan kokoonpano esiteltiin folk-yleisölle nimellä The Sillanpää Family, mutta Band'o merkitsee uuden musiikillisen ajanjakson alkua.

Band'o tuo festivaaleille mukanaan uunituoreen saman-nimisen englanninkielisen albumin, jolla on monipuolinen valikoima uutta akustista modernia folkia. Yhtyeen kaikki jäsenet ovat säveltäneet ja sanoittaneet uusia kappaleita ja levyllä trion kuulasta perussointia täydentävät vierailijat Pekka Lehti, Janne Viksten sekä Olli ja Janne Haavisto. Lisätietoja yhtyeestä osoitteessa www.sillanpaa.info

Festivaalilla yhtyeessä soittavat:
Jemina Sillanpää – laulu, viulu
Selina Sillanpää – laulu, viulu, kitara, tinapilli
Seppo Sillanpää – laulu, viulu, kitara, mandoliini
Tom Nyman – basso
Olli Haavisto – dobro

THE CLAYHILL BROTHERS – OLD TIME BROTHER DUETS
Nykyisin North Carolinassa musiikki-opistoa pitävä veljespari Barclay ja Cassius Clayhill ovat esiintyneet vuosien varrella yhdessä ja erikseen lukuisissa bluegrass-, country- ja old time- yhtyeissä. Vaikka Barclayn ja Cassiuksen aktiivinen esiintymis- ja levytysura oli 1950–70 -luvuilla (17 single-levyä ja 12 albumia) esiintyvät he edelleen paikallisissa tapahtumissa sekä vuosia jatkuneessa omassa "Rooster Calls, Rise and Shine!" -radio-ohjelmassaan, joka on kuultavissa lauantai-aamuisin klo 5:15 - 5:20 kanavalla NCCBWY 108,6 Mhz.

Clayhillin veljekset ovat kolmannen sukupolven amerikansuomalaisia, jotka suunnittelivat ensimmäistä matkaansa Suomeen kesäkuussa 2003 sukukokoukseen tapaamaan isoisänsä Leif Savimäen puoleisia sukulaisiaan Kotkaan ja Munapirttiin. He saivat tietää Suomen bluegrass -musiikin yhdistyksen internetsivujen (www.bluegrass.fi) kautta Ruotsinpyhtään Bluegrass-festivaaleista ja koska festivaaliajankohta sopi heidän lentoaikatauluihinsa kiinnitettiin heidät välittömästi esiintyjiksi. Luvassa on siis aitoa ja alkuperäistä vanhakantaista country- ja stringband -musiikkia brother duet -tyyliin vuosien kokemuksella. Tervetuloa takaisin koti-Suomeen, Clayhill Brothers!

Barclay Clayhill – laulu, mandoliini Cassius Clayhill – laulu, kitara

VIRTUAL REALITY BOYS
Suomessa vierailevan englantilaisen old time -banjisti John Sheppardin ympärille muodostui nopeasti uusi kokoonpano perinnemusiikkiin perehtyneitä muusikkoja. Yhtyeessä kuullaan Johnin banjon ja laulun lisäksi Eero Turkan mestarillista huuliharppunsoittoa, Patrik Weckmanin verevää viulunsoittoa sekä rytmikitarassa kuullaan Wasel Ararin tukevaa komppia täydellisessä old time -hengessä. Yhdessä he muodostavat intensiivisen rankan ja virtuaalisen autenttisen old time -yhtyeen.

John Sheppard – old time banjo, laulu
Eero Turkka – huuliharppu, laulu
Patrik Weckman – viulu
Wasel Arar – kitara, laulu
WASEL ARAR & NORTH STATE
Wasel Arar & North State esittää uutta akustista musiikkia, jossa yhtyeen oma musiikillinen näkemys ja vaikutteet yhdistyvät Appalakkien bluegrass -juuriin ja stringband -perinteeseen.

"Pohjoisvaltio" -yhtye keskittyy omiin sävellyksiin, laulu- ja instrumentaali-kappaleisiin sekä hallitsee myös perinteisemmän materiaalin itselleen sovittamisen. Lähellä sydäntä on tietysti myös alkuperäinen juureva bluegrass, varsinkin se synkemmän bluesin vahvasti sävyttämä sellainen. Mutta autenttiseen imitaatioon yhtye ei tyydy. Kokonaan omista sävellyksistä koostuva musiikki sisältää voimakkaita suomalais-skandinaavisia sävyjä, joissa Appalakkien ankaran melankolian sekaan hiipii oma haikea pohjolan blues niin molllissa kuin duurissa.

Amerikkalainen Acoustic Guitar -lehti kirjoittaa yhtyeestä seuraavasti: "The biggest delight of this [European World Of Bluegrass 2002] festival is the unmistakable ethnic flair that the musicians bring to their music. This is not a bunch of wannabe Americans. These bands are invigorating bluegrass with their own language and culture. Wasel Arar & North State from Finland start their set with a dark and distinctly Nordic tinged tune of their own composition called Wild Cherry. Their introspective stage demeanor and occasionally suprising chord progressions remind me of another Finnish band, World Music supergroup JPP." Lisätietoja osoitteesta www.bluegrass.fi/northstate.

Wasel Arar – kitara ja laulu
Jukka Buddas – banjo, laulu
Jonni Kuutsa – mandoliini
Kukka Lehto – viulu
Jyrki Levä – basso, laulu

THE BERGHALL MOUNTAIN BOYS
Voi veljet - missä olette olleet? Tuo kiveäkin kovempi mutta samalla absurdisti naakan höyhentäkin pehmeämpi akustofiilien suosikkiyhtye The Berghall Mountain Boys on suodattanut oman kaleidoskooppinsa lävitse bluegrass-, country- ja hill-billy-musiikin helmiä yli kymmenen vuotta. Nuo aina valppaat ja empimättä taaksepäin katsovat Berkkarit ovat onnistuneet toistuvasti luomaan nahkansa täysin huomaamattomasti ja ilman suurempaa häiriötä ympäristölle. Yhtyeen koko akustisen musiikin spektrin kattava aistikas vuoristolaissoppa tarjoillaan ravistettuna, ei sekoitettuna ja tasku-lämpimänä rennon muodikkaiden asujen sekä sulavan lavaesiintymisen kera. Tervetuloa viihtymään koko perheen ja kotieläinten voimin! Lisätietoja osoitteesta www.bluegrass.fi/bmb.

Risto Vuohula – kitara ja laulu
Hannu Lemmetti – dobro ja laulu
J-P Putkonen – mandoliini
Jukka Särkkä – banjo
Jyrki Ilvonen – kontrabasso ja laulu

Webspace provided by Eunet Finland    Toteutus:Pixelpress Oy    © 2003    webmaster@bluegrass.fi