juliste | esittely | esiintyjät | takaisinBluegrass on amerikansiirtolaisten kansanmusiikkiperinnettä yhdistyneenä bluesiin, gospeliin ja hillbilly-kantriin, kuten bluegrassin isä Bill Monroe itse sanoi: "it's blues with a country feel".

Ruotsinpyhtään yli 350-vuotinen idyllinen ruukkimiljöö ja akustinen blue-grass ovat täydellinen yhdistelmä. Ruotsinpyhtää Bluegrass -festivaali on myös Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti pidetty country-musiikin tapahtuma.

Kuudettatoista festivaalia vietetään bluegrass-musiikin juurilla, perinteisessä old time -hengessä. Aiemmin Sillanpää Family -nimellä tunnettu Band'o julkistaa festivaalilla yhtyeen uudella nimellä varustetun esikoiselevyn. Yhtyeen muodostavat Jemina, Selina ja Seppo Sillanpään lisäksi vierailijat Pekka Lehti, Janne Viksten sekä Olli ja Janne Haavisto. Old time -teeman toinen esiintyjä on englantilais-suomalainen yhteistyö Virtual Reality Boys. Ruotsinpyhtään päiväkonsertin ehdoton yllättäjä on varmasti Clayhill Brothers.

Wasel Arar & North State esittää kokonaan omaan tuotantoon perustuvan ohjelmistonsa uusia sävellyksiä, ulkomaillakin huomiota saavuttaneella otteella, jossa yhdistyy niin bluegrass kuin suomalais-skandinaaviset vivahteet. The Berghall Mountain Boys -yhtyeen rento vinoilu ja genren humoristisemman puolen ryppyotsainen ylläpitäminen suomalaisilla esiintymislavoilla karauttaa hymyn vannoutunemmankin bluegrass-puritaanin kasvoille ja todistaa, ettei bluegrass ole haudanvakavaa touhua.
Bluegrass 2003 -festivaali aloittaa Helsingissä perjantaina 6.6. Jumo Jazz klubilla. Festivaalin pääkonsertti alkaa Ruotsinpyhtään ruukissa lauantaina 7.6. klo 13 ja jatkuu illalla Ruukinmyllyn jamien muodossa. Tapahtuma jatkuu sunnuntaina aamulla bluegrass-gospel konsertilla klo 11 Ruotsinpyhtään kirkossa.

Perjantai 6.6.Bluegrass 2003 at Jumo Jazz Club

Pursimiehenkatu 2, Helsinki
liput 8 euroaBand'o
Virtual Reality Boys
Wasel Arar & North State
The Berghall Mountain Boys

Lauantai 7.6.Ruotsinpyhtää Bluegrass 2003
Ruotsinpyhtään Ruukki
Liput 10 euroa, jamit 10 euroa
yhteislippu 15 euroaBand'o
Birtual Reality Boys
Clayhill Brothers
Wasel Arar & North State
The Berghall Mountain Boys
Sunnuntai 8.6.Bluegrass gospel-konsertti
Ruotsinpyhtään kirkko
vapaa pääsyBand'o
The Berghall Mountain Boys

Webspace provided by Eunet Finland    Toteutus:Pixelpress Oy    © 2003    webmaster@bluegrass.fi