Kymmenvuotisjuhlaa RuotsinpyhtSSllS ja HelsingissS
Suomen kymmenennet bluegrass-festivaalit järjestetään Itä-Uudenmaan maakunnassa Ruotsinpyhtään Ruukin idyllisessä maisemassa. Vuosittain kesäkuun ensimmäisen viikon lopulla pidetty tapahtuma on aina ollut koko perheen luonnonläheinen festivaali, jossa akustisen musiikin lisäksi on ohjelmaa myös pienemmille perheenjäsenille.
  10-vuotisjuhlan kunniaksi festivaalille on järjestetty todellinen juhlaesiintyjäkaarti amerikkalaisen ja eurooppalaisen bluegrass- musiikin parhaimmistoa. Lisäksi odotettavissa on yllätysvieraita kotimaisten muusikoiden joukosta, sekä jammailua aina yön pikkutunneille asti.
  Suomen bluegrass-musiikin yhdistys r.y. järjestää 10-vuotisjuhlan jatkoksi pääkaupunkilaisille festivaalitapahtuman suoraan pääkaupungin vehreään ytimeen Ravintola Kaisaniemeen.
  Bluegrass-festivaaleilla on vieraillut niin suuria kuin pieniäkin kuuluisuuksia USA:sta, Keski-Euroopasta ja Skandinaviasta. Tapahtuma on vuotuinen bluegrass- muusikoiden kokoontuminen ja vuosittain paikalla on säännöllisesti ollut tuhatkunta bluegrass- musiikin harrastajaa ja muusikkoa.
  Suomalaisissa bluegrass-yhtyeissä on vuosien varrella soittanut monia tunnettuja suomalaisia muusikkoja aina Värttinästä J. Karjalaisen Electric Saunaan. Festivaaleilla onkin vuosien varrella saatu kotimaista lisäväriä lavalle monien julkisuudesta tuttujen suomalaisten yllätysvieraiden muodossa.
  Ruotsinpyhtää sijaitsee n. 100 km Helsingistä itään Valtatie E6:n varrella. Ravintola Kaisaniemi sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Kaisaniemen puistossa.

Festivaali on oiva tilaisuus tutustua eurooppalaisen ja amerikkalaisen kansanperinteen synnyttämän populaarimusiikin juuriin. Bluegrass- musiikki on Amerikkaan muuttaneiden pohjois-eurooppalaisten siirtolaisten kelttiläisestä musiikkiperinteestä sekä Amerikan mustien blues- ja gospel- perinteestä kehittynyt musiikkityyli. Musiikissa voi yhä kuulla moninaisen eurooppalaisen kansanmusiikkiperinteen vaikutukset yhdistettynä bluesin sointiin.
  Bluegrass-musiikin nousukausi oli 40-luvulla juuri ennenkuin rock- musiikki syntyi. Bluegrass onkin tunnustettu yhdeksi rockmusiikin vaikuttajaksi. Levyttihän Elvis Presley ensimmäiselle singlelleen bluegrass- musiikin isäksi kutsutun Bill Monroen tunnetun bluegrass- kappaleen Blue Moon of Kentucky. Bluegrassin toinen huippukausi sijoittui 60-luvun folk- boomiin ja nyt 90-luvulla voidaan jälleen nähdä akustisen bluegrass-musiikin suosion kasvu.
  Bluegrass-musiikki kehittyy ja tyyli on muuttanut maalta kaupunkiin. USA:ssa perinnetietoisuuden kasvaessa on bluegrass muodostunut nopeimmin kasvavaksi musiikintyyliksi kuuntelijoiden keskuudessa. Bluegrass- musiikki on herättänyt nuorten trenditietoisten muusikoiden keskuudessa kasvavaa huomiota vuorovaikutuksestaan mm. jazzin kanssa.
  Bluegrass-musiikkia voidaan pitää yhtenä merkittävimmistä pohjois-eurooppalaisen kansanmusiikkiperinteen nykyjälkeläisistä.

Päivämäärät: 6-8.6.1997


Festivaaliohjelma

Festivaaliesiintyjät

Webbitilan sponsoroi EUnet Finland.   Toteutus:Pixelpress Oy    © 1997    webmaster@bluegrass.fi