Dudley Connell
Dudley Connellia voidaan hyvällä syyllä pitää bluegrassin uustraditionalismin isänä. Hän toi uudestaan bluegrass-perinteet kunniaan 70-luvun puolessa välissä perustamansa Johnson Mountain Boys -yhtyeen kanssa. Yhtye oli aikansa suosituimpia ja merkittävimpiä vaikuttajia tyylilajissaan.
  Connell soitti The Johnson Mountain Boys -yhtyeessä aluksi banjoa, mutta siirtyi sittemmin kitaraan. Connell laulaa sekä leadia että tenoria tyylillä, jota on vaikea sekoittaa kehenkään muuhun. Hänen laulussaan soi old time lonesome mountain songsters ja hänessä voi kuulla samoja juuria, joista Bill Monroe ja Stanley Brothers tunnistettiin jo sukupolvea aikaisemmin.
  Johnson Moutain Boys -yhtyeen hajoamisen jälkeen 80-luvun alussa Dudley toimi musiikkihistorioitsijana Smithsonian-instituutissa ja ohessa esiintyi mm. tunnetun old time -laulajan Hazel Dickensin ja progressiivisen banjovirtuositeetin suunnannäyttäjä Tony Trischkan kanssa, jonka kanssa hän vieraili myös Suomessa 80-luvun lopulla. Dudley Connell ja Johnson Mountain Boys -yhtye ovat hajoamisesta huolimatta vuosittain pitäneet muutamia konsertteja.
  Vuosi sitten Connell liittyi Washington DC:ssä toimivaan modernin bluegrassin kärkiyhtyeeseen Seldom Scene -yhtyeen laulajaksi ja kitaristiksi. Seldom Scenen viimeisimmällä Dream Scene -levyllä kuuluu Connellin merkittävä vaikutus. Yhtyeen vahvan perustajajäsenen John Duffeyn kuoltua vuoden lopulla, jäi Connellin Seldom Scene -kausi kuitenkin lyhyeksi.
  Dudley Connell on muusikko joka yhdistää perinteistä ja modernia bluegrassia ainutlaatuisella tavalla ja on yksi suurimpia vaikuttajia nykypäivän amerikkalaisen musiikkiperinteen jatkajana.
  Bluegrass 97 -festivaalissa Dudley Connell esiintyy yhdessä suomalaisten bluegrassin huippumuusikkojen kanssa, sekä duetoi yhdessä James Kingin kanssa, jonka levyillä Connell on merkittävä taustavoima.
.

Festivaaliesittely

Ohjelma

Esiintyjät

Pixelpress 1997 webmaster@bluegrass.fi