• bluegrass-musiikki
  • Bluegrass-instrumentit
  • Suomalaiset yhtyeet
  • Bluegrass-klubi ja jamit
  • SBMY r.y.
  • Linkit

Suomen bluegrass-musiikin yhdistys r.y.

SBMY r.y. on perustettu 1993 edistämään ja tekemään tunnetuksi bluegrass-musiikkia Suomessa. Näiltä sivuilta löydät tietoa bluegrass-musikista sekä suomalaisista yhtyeistä. Tarkastele näitä sivuja lähemmin ja ota suunta kohti lähimpiä jameja. Bluegrass-musiikkia on soitettu Suomessa yli 30 vuotta. Mikäli sinulla on näitä sivuja tai bluegrass-musiikkia koskevaa asiaa ota yhteyttä webmaster[at]bluegrass.fi

The Finnish Bluegrass Music Association

The Finnish Bluegrass Music Association has been established in 1993. It’s goal is to promote Bluegrass music in Finland and present it to new audiences who are not aware of this fine acoustic music.


BLUEGRASS.FI — SBMY ryBluegrass music is like going to school.
When you learn Bluegrass, you can play a lot of music.
– Bill Monroe

The term 'bluegrass' describes the hot string-band style
pioneered by Kentuckian Bill Monroe, which blends
old-time country music with blues rhythms
and jazz-influenced improvisation.
– Mel Bay

Etelä-Helsingin kansalaisopiston bluegrass workshop keskiviikkoisin klo 19

Opetusta bluegrass-musiikin parissa ja yhtyesoitossa pienryhmässä. Etelä-Helsingin kansalaisopiston bluegrass-workshop (entinen Toimela) on täydellinen paikka perehtyä bluegrass-musiikin soittoon. Kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin. Jokaisen yksilöllinen taitotaso huomioidaan. Tarvittaessa mahdollisuus laajempaan opastukseen tiettyyn soittimeen perehtyneen henkilökohtaisen opettajan ohjauksessa.

Aiheet: bluegrass-soolosoitto ja säestys, yhtyesoitto, bluegrass-laulu ja harmoniat

Soittimet:
teräskielinen kitara, mandoliini, banjo, dobro ja viulu sekä laulu ja stemmat. Katso Bluegrass-musiikin instrumentit

Paikka: Etelä-Helsingin kansalaisopiston tilat, Laivurinkatu 35 sisäpiha.
Aika: Keskiviikkoisin klo 19.00 – 20.30
Ilmoittautuminen: webmaster@bluegrass.fi tai paikan päällä

Lisätietoja: etko.fi

Tule ja tutustu bluegrass-musiikkiin. Bluegrass on eurooppalaisen akustisen musiikkiperinteen ja amerikkalaisen bluesin ja hillbillyn fuusio, jossa on aitoa pelimannihenkeä. Se on elinvoimainen ja uusia suuntiakin hakeva tyyli. Bluegrass-musiikki ei rajoitu vain kolmen soinnun kappaleisiin vaikka se joskus siltä kuulostaakin. Bluegrass vaatii tiukkaa tekniikkaa ja tarkkaa rytmitajua sekä yhteensoittotaitoa. Bluegrassista kiinnostuneelle harrastajalle tämä voi aluksi tuntua ylivoimaiselta, mutta on kuitenkin perusteellinen koulu bändissä soittamisen alkeisiin.